De geschiedenis van Brusletto & Co AS gaat terug tot 1896 toen Rognald Brusletto zijn bedrijf als een messen- en zeismaker opstartte  in Geilo. Het smeden van gereedschappen en messen was niets nieuws in Hallingdal. De geschiedenis van de mijnbouw naar erts en de handmatige productie van sikkels, zeisen, bijlen en zwaarden rond Geilo gaat al 1500 jaar terug. Geilo werd het ambachtelijk centrum voor het smeden van gereedschappen voor werk en vrije tijd.

Van deze zeer lange traditie heeft de ambachtsman en industriële pionier Rognald Brusletto gebruik gemaakt om te komen tot de producten die Brusletto nog steeds maakt. Toen hij de mechanische hamer ontwierp naar een voorbeeld uit Amerika en deze door ontwikkelde werd de productie eenvoudiger, maar ook steeds beter. 

De rivier die naast het bedrijf stroomt was een belangrijke factor voor het gebruik van de hamer. De hamer opende de weg naar de technische ontwikkeling en industriële productie. Op dit moment is de vierde generatie bezig om de traditie van meer dan 100 jaar voort te zetten in de geest van de voorvaderen.

Tegenwoordig produceert Brusletto & Co AS sport- en campingmessen. De messen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het wandelen, jagen of vissen.


Hebben we het Brusletto product wat je zoekt niet in ons assortiment? Door goede connecties met onze leveranciers kunnen we er vast en zeker aan komen. Neem CONTACT met ons op en laat weten welk product je zoekt. Nemen wij vervolgens dit product binnen 6 maanden na je aankoop ook op is ons standaard assortiment krijg je 10% van het aankoopbedrag retour!


Geen producten
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze webshop zo goed mogelijk beleeft.